0
Winkelwagen
Geen producten gevonden...
Gratis verzenden
Betalen bij levering

Finse Kota

De Finnen weten wat gezelligheid is! Samen met vrienden of familie rondom een haardvuur sterke verhalen vertalen,  genieten van vers gegrild vlees en van een goed glas wijn. En dat in je eigen tuin. Wie wil dat nou niet? De Finse Kota is bij uitstek geschikt om het hele jaar door het barbecue gevoel te kunnen ervaren.

De Finse Kota heeft zijn bestaansrecht te danken aan het nomadenvolk dat in vroegere tijden door Lapland trok.Lees meer

 Ze maakten gebruik van tenten die waren opgetrokken uit dunne houten boomstammen die bedekt waren met rendierhuiden. Ze waren nog het best te vergelijken met de wigwams die we kennen van de indianenvolkeren. In de top zat een opening waaruit de rook van het vuur kon ontsnappen. Deze tenten werden door de nomaden Kota’s genoemd.

De Finse Kota van nu heeft nog steeds een beetje de uitstraling en vorm van vroeger. De materialen zijn echter vervangen door hedendaagse kwalitatief hoogwaardige Noord Europees Vurenhout. De Kota is vervaardigd uit 45mm dikke wanddelen. Het dak is afgedekt met sterke shingles. De ramen zijn uitgevoerd met isolatieglas.

Levering en Montage.

De Finse Kota wordt door tuinhuis-aanbieder geleverd in geprefabriceerde delen. Het meeste werk is reeds verricht in de werkplaats. De Finse Kota kan redelijk eenvoudig worden gemonteerd. Met enige kluservaring en hulp van een paar sterke armen kunt u de Finse Kota in 1 dag opbouwen. Uiteraard kunt u de opbouw ook aan ons overlaten. Wij zorgen er dan voor dat uw Finse Kota perfect wordt opgebouwd. Houdt er rekening mee dat de levertijd van de Finse Kota minimaal 4 weken bedraagt. Wij nemen na uw bestelling binnen 1 werkdag contact met u op om de daadwerkelijke leveringstermijn met u af te stemmen. Uiteraard kunt u ook voor uw bestelling contact met ons opnemen.

Gebruik van de Finse Kota

De Finse Kota kan in alle seizoenen worden gebruikt en is multifunctioneel te gebruiken. De Finse Kota wordt het meest gebruikt als barbecue of grill hut, maar kan ook worden gebruik als werk- of hobbyruimte, gastenverblijf, jachthut, clubhuis, behandelruimte, studieruimte, muziekruimte et cetera. Kortom, voor vele doeleinden is de Finse Kota uitermate geschikt. Neem contact met ons op voor meer informatie als u de Kota voor andere doeleinden wilt gebruiken. Wij denken graag met u mee.

Uitvoeringen en accessoires

De Finse Kota is standaard voorzien van funderingsbalken, een vloer en wand gemonteerde zitbanken. De zitbanken worden uitgevoerd met kussens in een blauwe of bruine kleur. U kiest wat het best bij u past.  Verder is de Kota voorzien van een Grill met tafelblad. Boven de Grill hangt een grote ronde grillkap met een schoorsteen die door de punt van het dak wordt geleid. Op deze manier kunt u een prachtig haardvuur stoken.

De Kota kan verder worden voorzien van allerlei accessoires zoals, Grill afdekplaten, gordijnen, opbergvakken, rendierhuiden etc. Via het tabblad productopties op de productpagina’s  vindt u hier meer informatie over. 

Tuinhuis-aanbieder levert de Finse Kota in verschillende soorten en maten. Zo zijn er Finse grill kota’s met of zonder saunaruimte en Kota’s met een aanbouw voor extra ruimte. Tuinhuis-aanbieder heeft ook Sauna Kota’s in het assortiment. Dit zijn Kota’s met alleen een sauna, eventueel voorzien van een rust- en/of omkleedruimte. De Sauna Kota’s kunnen worden uitgevoerd met een houtkachel of elektrische kachel. 

Finse Kota voor uw Camping , Recreatiepark of Bed and Breakfast

Een Finse Kota is ook uitermate geschikt als verrijking van uw camping, recreatiepark of bed and breakfast. Uw camping gasten zullen de Finse Kota geweldig vinden. Weer of geen weer, altijd gezellig barbecueën en/of grillen met vrienden, familie of buren. De Finse Kota kan bovendien worden geleverd als slaapruimte. U kunt er dus ook voor kiezen om de Finse Kota te verhuren voor overnachtingen op uw camping of bij uw bed & breakfast. Verder is het mogelijk om de Finse Kota in te richten als keuken, badkamer of toiletruimte. Op die manier kunt u de Finse Kota ook inzetten bij uw Camping of Bed and Breakfast. Tuinhuis-aanbieder denkt graag met u mee in de gewenste oplossingen. Neem contact met ons op voor een maatwerk offerte en wij garanderen u dan de laagste prijs.

Lees meer