0
Winkelwagen
Geen producten gevonden...
Gratis verzenden
Betalen bij levering

Hottub

De hottub is van oorsprong een Scandinavische vinding. Door de vele natuurlijke warmtebronnen ontdekten de oorspronkelijke bewoners dat het gebruik van een warm bad in de (koude) buitenlucht zeer ontspannend is en een positief effect heeft op lichaam en geest. Er werden al snel pogingen gedaan om deze weldaad ook dicht bij huis mogelijk te maken. De Scandinaviërs gebruikten het vele hout dat zij ter beschikking hadden, om grote ronde badkuipen te maken. De badkuipen werden verwarmd met een houtkachel die in het bad werd geplaatst. Sindsdien is de hottub net als de sauna niet meer weg te denken in de scandinavische cultuur. Door de eeuwen heen is het principe van de hottub eigenlijk hetzelfde gebleven. De hottub is nog steeds een grote ronde badkuip die (deels) van hout is over het algemeen warm gestookt wordt met een houtgestookte kachel.Lees meer

Ondanks dat het principe gelijk is gebleven zijn er door de eeuwen heen wel veel verbeteringen en variaties bij de hottubs doorgevoerd waarmee het gebruiksgemak en de gebruikservaring positief zijn beïnvloed. Zo worden hottubs uitgevoerd in diverse soorten hout van hoge kwaliteit en duurzame afkomst. De kuip kan worden voorzien van kunststof en de kachel kan zowel intern als extern worden gemonteerd. 

De hottubs van tuinhuis-aanbieder zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en uitvoeringen. Zo kunt u kiezen voor een traditionele hottub die volledig in hout is uitgevoerd. Daarnaast zijn er hottubs die aan de binnenzijde uitgevoerd zijn in polypropyleen of met kunststof binnenbak. Ook kunt u kiezen voor een interne of externe kachel. In onderstaande tekst staan de diverse mogelijkheden nader omschreven. Alle hottubs worden uitgevoerd met een ventiel zodat het water gemakkelijk kan worden afgevoerd.

 
Hottub volledig in hout uitgevoerd:

U kunt ervoor kiezen om uw hottbub volledig in hout te laten uitvoeren. Deze hottubs hebben een prachtige traditionele uitstraling. Daarnaast is de prijs- kwaliteitsverhouding erg gunstig bij deze modellen. U koopt deze hottubs tegen de laagste prijs en van de hoogste kwaliteit bij tuinhuis-aanbieder. U kunt kiezen voor 2 verschillende soorten hout. De hottub kan worden uitgevoerd in vurenhout of Thermowood. De vurenhouten uitvoering is opgebouwd uit hoge kwaliteit europees vurenhout. 

Thermowoord biedt antwoord op de vraag naar duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, met de eigenschappen van tropisch hardhout. Het hout wordt thermisch behandeld, waardoor de duurzaamheid van het hout gelijkwaardig wordt aan eersteklas tropisch hardhout. De ecologische impact is echter vele malen kleiner.

Het hout wordt met stoom verhit tot 215 graden Celcius. Hierdoor wordt de duurzaamheid en vochtbestendigheid sterk verbeterd. 

Thermowood is vormvast en zeer stabiel en scheurt of barst niet door vocht of temperatuursverschillen. Het hout is hierdoor zeer geschikt voor buitentoepassingen. Daarnaast heeft het hout een warme kleur die na verloop van tijd erg mooi vergrijst.

Voordelen van Thermowood:

- 100% ecologisch, milieuvriendelijk

- Zeer goed alternatief voor tropisch hardhout

- Vormvast en stabiel

- Isolerend: 25% meer geluid- en warmte isolatie dan niet thermisch gemodificeerd hout

- Warme kleur

- Zeer duurzaam

 

Hottub met kunststof binnenzijde:

U kunt er ook voor kiezen om uw hottub aan de binnenzijde uit te voeren in polypropyleen of met een fiberglas kuip. In beide gevallen is de hottbub gemakkelijker schoon te houden aan de binnenzijde. Daarnaast biedt een kunststof binnenzijde wat meer zitcomfort. Het voordeel van polypropyleen in de mogelijkheid om een grotere hottub aan te schaffen en de gunstige prijsstelling. Het voordeel van fiberglass is de complete hoogwaardige afwerking inclusief omranding. 

 

Houtgestookte RVS kachel aan de binnen- of buitenzijde gemonteerd:

Bij tuinhuis-aanbieder worden hottubs uitsluitend geleverd met hoogwaardige RVS kachels incl. schoorsteen. De schoorsteen heeft ruim voldoende lengte om de rook zodanig af te voeren dat u (en uw buren) hier geen hinder van ondervinden. Een houtgestookte kachel biedt veel voordelen. Het grootste voordeel is uiteraard de sfeer die ervan uitgaat. Het is heerlijk om te genieten van een warm bad in uw achtertuin die verwarmd wordt door een houtgestookte haard. Andere voordelen zijn de snelle opwarmtijd. U kunt, afhankelijk van de grootte van de hottub, binnen 1,5 tot 2 uur gebruik maken van een heerlijk warm bad. U geniet van totale rust. U hoort alleen een knapperend haardvuur. Geen electrische pompen of andere vervelende bijgeluiden. Verder kunt u de hottbub gemakkelijk plaatsen waar u wilt. U hoeft geen elektriciteit aan te leggen en betaald geen elektriciteitskosten.

U kunt kiezen voor een interne of externe kachel. Het voordeel van een interne kachel is de snelleren opwarmtijd. Het voordeel van een externe kachel is extra ruimte in de hottub en gemakkelijkere bediening van de haard. 

 
De ideale manier van wellness beleving in uw tuin:

Een hottub is de ideale manier van thuis wellness. Een warm dampend bad in een buitenomgeving zorgt voor de ultieme ontspanning. Het verlicht stress en ontspant de spieren. Door deze totale ontspanning heeft een hottub een positief effect op het verlichten van stress gerelateerde klachten als hoofdpijn of slapeloosheid. Een hottub kan ook uitkomst bieden bij pijnlijke gewrichten, spierpijn, ademhalingsproblemen of huidaandoeningen. Kortom het gebruik van een hottub is niet alleen erg onspannend maar ook heel gezond.

De combinatie van een sauna en een hottub wordt vaak toegepast. Het is heerlijk om na een saunagang, koud af te douchen of een dompelbad te gebruiken. Vervolgens een aantal minuten uit te rusten en verder af te koelen in de buitenlucht en daarna te genieten van de weldaad van de warmegestookte hottub. Op deze manier ervaart u een complete wellness beleving in uw eigen tuin.

 
Onderhoud van de hottub:

Een hottub vergt erg weinig onderhoud en het gehele jaar door buiten staan. Afhankelijk van de gekozen hout soort kunt u na aanschaf de hottub behandelen met beits of olie. Vervolgens herhaalt u dit iedere 2-3 jaar. Verder dient de kachel van de hottub zo af en toe te worden schoongemaakt. De asresten dienen verwijderd te worden en de buitenzijde kan worden afgenomen met een spons en een sopje. Op deze manier blijft de kachel mooi blinken.

Het water in de hottub kan het best na enkele baden ververst worden. Onder normale omstandigheden is het niet nodig om chemicaliën in het water te doen. Het is ook het fijnst om te genieten van een bad zonder chloor of andere chemicaliën. Dit is één van de pluspunten van een hottub. Ververs het water in elk geval na 30 dagen. Dit kan gemakkelijk door het ventiel aan de onderzijde van de hottub open te zetten. Het water stroomt dan aan de onderzijde weg. U kunt indien gewenst een slang monteren naar een put of andere afvoer. Het water kan ook prima gebruikt worden om de tuin te bewateren indien u geen chemicaliën of andere toevoegingen in het water hebt gedaan. 

 
Tips ter overweging van de aanschaf van een hottub:

- Houdt u van een traditionele look en is prijs-kwaliteitsverhouding voor u belangrijk? Kies dan voor een houten hottub.

- Houdt u van comfort en gebruiksgemak? Kies dan voor een kunststof hottub.

- Bedenkt met hoeveel personen u gebruik wilt maken van uw hottub. Bepaal de grootte van de hottub en de keuze voor een interne of externe kachel.

- Een externe kachel is gemakkelijker in gebruik en neemt geen ruimte in het bad in. Doordat de externe kachel buiten de hottub staat, warmt de hottub wel iets minder snel op.

- Plaatsing van de hottub in uw tuin. Houdt er rekening met de grootte van uw hottub voor de plaatsing in uw tuin. Sommige mensen vinden het prettig om de hottub onder een overkapping te plaatsen of dichtbij de woning. 

 

Lees meer