0
Winkelwagen
Geen producten gevonden...
Gratis verzenden
Betalen bij levering

Sauna

Het gebruik van een binnensauna of buitensauna zorgt voor de ultieme ontspanning van lichaam en geest. Een sauna in of bij de woning is in een Fins huishouden net zo normaal als de aanwezigheid van een douche of ligbad. En als je er over nadenkt is dat eigenlijk helemaal niet vreemd. Een sauna bij je woning is gemakkelijk te realiseren tegen lage kosten. Vervolgens kan je elke dag genieten van de ultieme wellness beleving in je eigen huis. Wie wil dat nou niet? Tuinhuis-aanbieder levert binnensauna’s en buitensauna’s tegen de laagste prijs en van de hoogste kwaliteit. Wij bieden een groot assortiment . Er is vast wel een binnensauna of buitensauna die bij u past. Uiteraard kan een bestaand model naar uw eigen wensen worden aangepast. Neem contact met ons op, voor meer informatie over maatwerk oplossingen. Lees meer

De oorsprong van de Finse sauna ligt natuurlijk in Finland. Hoe kan het ook anders. De eerste sauna’s waren kuilen in de helling van een heuvel. Deze ruimtes werden in de wintermaanden gebruikt als onderdak. In de kuilen werden stenen gelegd die vooraf waren opgewarmd tot ze gloeiend heet waren. Dit was een primitieve manier om de woonruimte te verwarmen. Het voordeel hiervan was dat de warmte gelijkmatig en langzaam werd afgegeven, waardoor de gehele nacht de ruimte warm bleef. Later kwam men er achter dat wanneer er water over de stenen werd gegoten, de warmte in de ruimte flink toenam. De Finse sauna was geboren. Er werden aparte ruimtes ingericht waar mensen na een dag hard werken in vaak zeer koude omstandigheden, hun spieren konden ontspannen door de intense warmte. Hierdoor herstelden ze sneller en konden ze meer landarbeid verrichten.

Door een saunagang wordt je weerstand opgebouwd en worden je vochtreserves ververst. Je traint in feite je lichaam bij goed gebruik van de sauna. Je huidporiën openen zich en na een paar minuten begin je te zweten. De warmte in je lichaam zorgt ervoor dat je bloedvaten zich verwijden. Je bloeddruk neemt af en je hart gaat iets sneller kloppen om dit te corrigeren. De verhoogde hartslag neemt na een paar minuten weer af omdat je lichaam zich in een ruststand begeeft. Het lichaam sterk te zweten om af te koelen. Per saunabezoek verliest het lichaam een halve tot anderhalve liter vocht. Tijdens dit proces worden er afvalstoffen en melkzuren aan de weefsels onttrokken. Het saunabad zorgt er dus voor dat stofwisselingsresten worden opgeruimd. Door de gewenning aan de forse temperatuurverschillen en de activatie van het fijnste bloedvatenstelsel wordt de doorbloeding en weerstand verhoogd. Hierdoor zal de saunagebruiker ook in het dagelijks leven minder gevoelig worden voor  temperatuursverschillen.

De keuze voor een binnensauna of buitensauna is heel persoonlijk. Het voordeel van een binnensauna is de lagere kostprijs van de sauna. De kostprijs ligt lager omdat er minder dik hout hoeft te worden gebruikt voor de isolatie van de wanden. De sauna staat namelijk op een plek waar de omgevingstemperatuur gemiddeld hoger ligt dan buiten. Over het algemeen kan er ook een minder krachtige kachel worden gebruikt. Dit bespaart kosten in aanschaf en gebruik. Daarnaast kan de binnensauna vaak gemakkelijker worden voorzien van stroom. Na de saunagang kan de gebruiker gemakkelijk gebruik maken van de douche om af te koelen. Een binnensauna wordt vrijwel altijd uitgevoerd met een elektrische kachel.

Een buitensauna daarentegen heeft als voordeel dat vrijwel iedereen wel een plek in de tuin of op het balkon heeft om de sauna te kunnen plaatsen. Daarnaast is het bij buitensauna’s meestal mogelijk om te kiezen voor grotere varianten. De buitensauna kan gemakkelijk worden uitgevoerd met elektrische én hout gestookte kachels. De meeste mensen vinden het heel prettig om het buitengevoel te ervaren in combinatie met een saunagang. Na een saunagang is het fijn om in de buitenlucht af te koelen en te rusten. Hiervoor is een buitensauna ideaal.  De buitensauna is door deze voordelen de meestgekozen sauna.

Buitensauna’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Zo kunt u kiezen voor een traditionele buitensauna met een platdak of een puntdak. Deze sauna’s worden ook wel blokhut sauna’s genoemd. De blokhutsauna’s worden door tuinhuis-aanbieder aangeboden met de laagste prijs garantie. De goedkoopste blokhutsauna’s vindt u dus bij ons. Blokhut sauna’s worden opgebouwd zoals een blokhut ook wordt opgebouwd. De sauna wordt geleverd als bouwpakket met een duidelijke handleiding. Met een beetje kluservaring en wat hulp, kunt u de sauna over het algemeen in 1 dag opbouwen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de sauna te laten opbouwen door één van onze professionele monteurs. Deze vakmannen nemen de opbouw van de blokhutsauna voor u uit handen. Ook het monteren van de kachel en het aanbrengen van krachtstroom kan door tuinhuis-aanbieder worden verzorgd.

Ook de Finse Kota Sauna bieden wij tegen de laagste prijsgarantie. De Finse Kota sauna wordt ook geleverd als bouwpakket. De Finse Kota sauna is al deels gemonteerd. Deze sauna wordt geleverd met een duidelijke handleiding en kan gemakkelijk door uzelf worden opgebouwd als u enige kluservaring hebt. Met een 2 of 3 man kan de Finse Kota Sauna binnen 1 dag worden opgebouwd. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de sauna te laten opbouwen door één van onze professionele monteurs. Deze vakmannen nemen de opbouw van de blokhutsauna voor u uit handen. Ook het monteren van de kachel en het aanbrengen van krachtstroom kan door tuinhuis-aanbieder worden verzorgd.

Barrelsauna’s zijn de afgelopen jaren erg populaire sauna’s geworden. Niet alleen omdat ze er prachtig uitzien, maar ook omdat ze als geheel worden geleverd. Ze zijn vooraf dus al volledig gemonteerd. Alleen de eventuele accessoires dient u zelf nog te monteren. Ook de kachel moet nog aangesloten worden. Doordat de Barrelsauna al gemonteerd wordt geleverd bespaart u tijd en/of geld omdat u de barrelsauna niet meer hoeft op te bouwen. De barrelsauna kan worden gekozen in verschillende soorten en maten. Zo kunt u kiezen hoe uw barrelsauna wordt ingedeeld. Mét of zonder kleedruimte/rustruimte. Mét of zonder terras. Of zelfs een combinatie van beide. Ook kunt u kiezen voor diverse typen elektrische of hout gestookte kachels. Tuinhuis-aanbieder levert de goekoopste barrelsauna tegen de laagste prijs garantie en van de hoogste kwaliteit.

De Camping Pod Sauna geniet dezelfde voordelen als de barrelsauna. Ook de Camping Pod sauna is wordt gemonteerd geleverd en heeft een prachtige vorm en uitstraling. De Camping Pod sauna kan ook worden voorzien van diverse typen elektrische of hout gestookte kachels. Tuinhuis-aanbieder levert de goekoopste Camping Pod Sauna tegen de laagste prijs garantie en van de hoogste kwaliteit.

Tuinhuis-aanbieders biedt het grootste assortiment binnensauna’s en buitensauna’s tegen de laagste prijs en van de hoogste kwaliteit. De goedkoopste binnensauna vindt u bij ons. Ook voor de goedkoopste buitensauna bent u bij tuinhuis-aanbieder aan het goede adres. Daarnaast biedt tuinhuis-aanbieder de mogelijkheid om uw binnensauna of buitensauna naar uw persoonlijke wens aan te passen en te voorzien van accessoires en productopties. Zo is er voor iedereen wel geschikte binnensauna of buitensauna in het assortiment. Uiteraard kunt u bij tuinhuis-aanbieder ervoor kiezen om de maatvoering volledig te laten aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen voor het aanvragen van een maatwerk offerte. Wij denken graag met u mee.

 

Wilt u ook een goedkope binnensauna of een goedkope buitensauna in uw achtertuin? Tuinhuis-aanbieders kan uw binnensauna of buitensauna leveren met de laagste prijs garantie.  Waar wacht u nog op?

Lees meer